ГоловнаСуспільствоЖиття

На Хрещатику почалася акція за доступне розмитнення автомобілів з єврономерами

У центрі столиці зібралися кілька сотень машин.

З ранку неділі на Хрещатику зібралися представники руху "Авто Євро Сила", які вимагають доступного розмитнення автомобілів з єврономерами. Як повідомляє агентство УНН, машини стоять уздовж головної вулиці столиці в кілька рядів від Майдану Незалежності до ЦУМу.

Фото: facebook.com / Авто Євро Сила

Фото: facebook.com / Авто Євро Сила

Фото: facebook.com / Авто Євро Сила

"Якщо вартість автомобіля 1 тисяча євро, а 2 тисячі євро цього автомобіля - це розмитнення, ну що це за нісенітниця? Ми виступаємо, щоб були знижені не тільки мита, а й обмеження", - наводить видання слова одного з активістів.

За його словами, акція не безстрокова, а триватиме приблизно до 15:00. Колона автомобілів планує проїхати головними вулицями Києва.

В акції планують взяти участь близько 500 автомобілів.

Автомобілісти проводять свою акцію в один день із запланованим маршем партії "Рух нових сил" за відставку президента Петра Порошенка. Вона теж планувала провести свій мітинг на Майдані.

Нагадаємо, голова податкового комітету Верховної Ради Ніна Южаніна вважає, що для врегулювання ситуації з автомобілями з іноземною реєстрацією Україні варто піти молдавським шляхом. Тобто застосувати знижувальний коефіцієнт до ставок акцизного податку на машини, які вже ввезені з-за кордону.

Автомобілі з єврономерами стали одним із трендів українського порядку 2017 року. У минулому році їх власники кілька разів перекривали рух в центрі Києва з вимогою легалізації.

У вересні учасники протесту підписали меморандум про взаєморозуміння з головою комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніною Южаніною. Вона взяла на себе зобов'язання розробити законопроект, за яким вже ввезені в Україну авто могли б стати на облік. За словами жителя півдня, перехід на українські номери обійдеться фактичним власникам нерозмитнених автомобілів в 1000-1400 євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram