ГоловнаСуспільствоПодії

У колонії в Хмельницькій області другий тиждень протестують ув'язнені

Частина протестувальників голодує, кілька в'язнів різали собі вени.

У колонії в Хмельницькій області другий тиждень протестують ув'язнені
Фото: npm.org.ua

У Замковій колонії в Ізяславі (Хмельницька область) вже другий тиждень тривають протести ув'язнених. Вони розпочалися 22 січня 2018 і пов'язані, за словами в'язнів, з "неправомірними діями адміністрації". Про це пише Радіо Свобода.

Частина протестувальників голодує, кілька ув'язнених намагалися нанести собі тілесні ушкодження.

«Сьогодні суд мені призначив примусове годування. Я не вживаю їжі. Призначили через те, що я втратив багато крові, коли перерізав собі вени. Причина тут одна - неправомірні дії з боку адміністрації, я тут не раз в наручниках в санчастині був прикутий. Це законно? Вчора тільки вийшов з ізолятора. Тут через будь-які дрібниці пишуть папірці і садять в яму. Було таке, що я, коли з етапу приїжджав, мені кляп в рот засовували, проносили етапом, несли в санчастину", - заявив один із засуджених, які протестують, Олег Михайлів.

Інший засуджений, Сергій Нечволодов, зауважив, що голодування ув'язнених відбуваються в колонії періодично і пов'язане з тим, що частина засуджених хоче взяти колонію під свій контроль.

«Кілька засуджених кримінальної спрямованості, негативної, підмовляють іншим засудженим, щоб ті їх підтримали, голодували, різали собі вени, щоб відродити злодійські традиції», - зазначив він.

У колонії підтверджують спроби кількох в'язнів завдати собі шкоди. 31 січня суд виніс рішення про примусове годування чотирьох ув'язнених.

Міністерство юстиції України, якому підпорядковується установа, проводить в колонії перевірку, повідомив прес-секретар заступника міністра юстиції Юрій Маслак.

Як інформує Харківська правозахисна група (ХПГ), протистояння між засудженими та адміністрацією в Замковій колонії відбуваються постійно, а нинішній заколот викликаний «умовами утримання, тортурами холодом і ставленням персоналу».

Нагадаємо, раніше в Одесі дорогою до суду ув'язнений умовив конвоїрів заїхати до його знайомої і втік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram