ГоловнаСуспільствоЖиття

Мінінфраструктури виділить кошти на сертифікацію EASA аеропорту "Ужгород"

Сертифікація дозволить відновити роботу аеропорту.

Мінінфраструктури виділить кошти на сертифікацію EASA аеропорту "Ужгород"
Фото: focus.ua

Міністерство інфраструктури України погодило виділення 58 тисяч 178 євро на проведення сертифікації Державного підприємства з обслуговування повітряного руху України на аеродромі "Ужгород".

Про це йдеться на персональному сайті глави Закарпатської ОДА Геннадія Москаля. Відсутність європейської сертифікації - головна причина, чому аеропорт зараз не працює у звичайному режимі.

"Сертифікацію проводить Європейське агентство з безпеки польотів EASA, її відсутність - головна причина, через яку неможливо відновити повноцінну роботу Міжнародного аеропорту "Ужгород". Як відомо, Ужгородський аеропорт - єдиний в Україні, який для зльоту і приземлення літаків використовує повітряний простір сусідньої держави (Словаччини), яка є членом Євросоюзу та працює за вимогами EASA", - йдеться у повідомленні Москаля.

Сьогодні аеропорт в Ужгороді працює в обмеженому режимі без диспетчерського супроводу. EASA категорично відмовилася дозволити словацьким провайдерам обслуговувати Ужгородський аеропорт без своєї сертифікації.

Нагадаємо, два роки тому аеропорт "Ужгород" закрили через порушення правил безпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram