ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ затримала одного з керівників кримського ДТСААФ, який їхав за біометричним паспортом

Правоохоронці затримали його під час перетину адмінкордону на КП "Каланчак".

СБУ затримала одного з керівників кримського ДТСААФ, який їхав за біометричним паспортом
Фарух Камалов
Фото: ssu.gov.ua

Співробітники Служби безпеки затримали на пункті пропуску "Каланчак" у Херсонській області колишнього "заступника міністра спорту" анексованого Росією Криму Фаруха Камалова.

Про це повідомляють на сайті СБУ.

Зазначають, що колишній український чиновник з квітня 2015-го по травень 2016 року обіймав посаду заступника так званого "міністра спорту Республіки Крим". Після звільнення з посади він продовжив антиукраїнську діяльність у складі робочої групи зі створення Держпрограми окупаційної влади "Патріотичне (військово-патріотичне) виховання громадян РФ у Республіці Крим".

Останнім часом він обіймав посаду секретаря Регіонального відділення всеросійської суспільно-державної організації "Добровільне товариство сприяння армії, авіації і флоту Росії". Діяльність цієї структури спрямована на порушення суверенітету і територіальної цілісності України, зазначають у СБУ.

Оперативники отримали інформацію, що чоловік планує виїхати в Херсонську області у приватних справах. Правоохоронці затримали його під час перетину адміністративного кордону згідно зі ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України.

Відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.111 КК (державна зрада). Тривають слідчі дії.

Як повідомила у Фейсбуці прес-секретар СБУ Олена Гітлянська, Камалов їхав у Херсонську область отримувати біометричний паспорт.

Нагадаємо, раніше СБУ оголосила про підозру жителю Херсонської області, який допомагав анексувати Крим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram