ГоловнаСуспільствоЖиття

Столичний парк Кіото включать у природно-заповідний фонд України

Територію парку пропонують оголосити пам'яткою місцевого значення.

Столичний парк Кіото включать у природно-заповідний фонд України
Архив
Фото: Владимир Марус

Комісія Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування погодила проект рішення "Про оголошення природної території парком-пам'яткою садово-паркового мистецтва місцевого значення "Парк Кіото".

Про це повідомляється на сайті мерії.

Парк Кіото розташований у Деснянському районі столиці на території площею 9,17 га. Проект розроблено фахівцями благодійної організації "Благодійний фонд Дніпровського району Києва "Київський еколого-культурний центр".

Балансоутримувачем парку є комунальне підприємство з утримання зелених насаджень Деснянського району.

"Ухвалення цього проекту рішення дозволить забезпечити сприятливі умови для збереження цінних екземплярів рослинного світу, цілої низки рідкісних тварин, що охороняються Бернською конвенцією, а також унікальних зразків паркового будівництва", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, парк Кіото розташований між станціями метро "Чернігівська" і "Лісова". Він був заснований у 1972 році на знак дружніх відносин Києва і культурної столиці Японії - Кіото. 28 квітня 2012 року в парку відбулася урочиста церемонія фіксації нового рекорду Гіннеса - найдовшої у світі алеї сакур.

У червні 2017 року в парку Кіото відкрили японський сад каміння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram