ГоловнаСуспільствоЖиття

354 працівники поліції стали фігурантами кримінальних справ за останній рік

Справи в основному стосуються хабарництва, зловживання службовим становищем та вимагання.

354 працівники поліції стали фігурантами кримінальних справ за останній рік
Фото: www.president.gov.ua

У 2017 році Департамент внутрішньої безпеки МВС почав 1904 кримінальні провадження, за якими оголосив 354 підозри працівникам поліції. Про це сьогодні, 27 січня, під час колегії МВС заявив голова ДВБ Євген Коваль, повідомляється на сайті МВС.

«ДВБ далі виявляє злочини, які скоїли працівники поліції - хабарництво, зловживання службовим становищем, вимагання. Працюємо за принципом документування не окремо взятого фігуранта або факту, а всієї злочинної схеми і причетних до неї осіб», - сказав Коваль.

Внаслідок розслідування справ, пов'язаних з незаконною діяльністю поліцейських, в державний бюджет у 2017 році надійшло понад 400 млн гривень, йдеться в повідомленні.

Так, працівникам ДВБ вдалося запобігти укладенню працівниками Нацполіції договорів на постачання палива з товариством «Трейд Коммодіті» на суму 380 млн гривень, керівництво якого в подальшому було притягнуто до кримінальної відповідальності НАБУ за махінації при постачаннях палива для Міноборони.

Також викрито керівника управління матеріально-технічного забезпечення поліції Хмельницької області, який привласнював кошти, розраховані на харчування та забезпечення правоохоронців, які проходять службу в АТО.

Крім цього знешкоджена злочинна організація, що діяла в системі незаконного заволодіння автотранспортом.

Голова департаменту зазначив, що часто недобросовісні правоохоронці утворюють злочинні групи.

«Керівник фінансового управління поліції Києва організував злочинну групу, яка протягом тривалого часу, завищуючи преміальні для полку особливого призначення, привласнювала кошти. На вкрадені гроші фігуранти справи придбали автомобілі преміум класу і житло в новобудові», - розповів Коваль.

Нагадаємо, сьогодні Аваков оголосив про початок роботи Поліцейської академії для навчання патрульних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram