ГоловнаСуспільствоЖиття

Держава судитиметься за готель "Феофанія" в Києві

Прокуратура подала позов до ТОВ "ГК Феофанія" з вимогою повернути готельно-ресторанний комплекс у держвласність.

Держава судитиметься за готель "Феофанія" в Києві
Фото: feofaniya.net.ua

Прокуратура Києва подала до Господарського суду позов в інтересах держави в особі Національної академії наук України до ТОВ "ГК Феофанія" з вимогою повернути в державну власність готельно-ресторанний комплекс "Феофанія".

Про це повідомляють на сайті столичної прокуратури. "Подано позов в інтересах держави в особі Національної академії наук України до ТОВ «ГК Феофанія» про витребування в держвласність нерухомого майна - готелю «Феофанія» та ресторану готелю «Феофанія», загальною площею 6620,7 кв. м і вартістю понад 182 млн грн, розташованого по вул. Метрологічній, 14-Б у м. Київ", - ідеться в повідомленні.

Відзначено, що приватне підприємство, не будучи власником спірного майна 1 квітня 2013 року зареєструвало таке майно за собою на праві власності на підставі судового рішення від 3 березня 2004 року. Однак, як з'ясувалося, це рішення суду ще в листопаді 2011 року було скасовано Апеляційним судом.

"Таким чином, у результаті зазначених незаконних дій приватне підприємство заволоділо державним майном без відповідної правової підстави", - відзначають у прокуратурі.

Нагадаємо, раніше в парку "Феофанія" приватизували будівлі на підставі фіктивного рішення суду. У березні 2015 року Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконною передачу в приватну власність приміщень ДП "Лікувально-профілактичний комплекс "Феофанія", яка була також здійснена на підставі неіснуючого рішення суду. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram