ГоловнаСуспільствоЖиття

Нацрада призначила позапланову перевірку телеканалу "Інтер"

В ефірі транслювалися фільми "Д'Артаньян і три мушкетери" і "Чародії".

Нацрада призначила позапланову перевірку телеканалу "Інтер"
Фото: Макс Требухов

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила телеканалу "Інтер" позапланову перевірку.

Про це повідомляють на сайті Нацради.

"25 січня Нацрада прийняла рішення призначити позапланову виїзну перевірку ЗАТ «Телеканал «Інтер», м. Київ (загальнонаціональне багатоканальне телебачення, МХ-1, логотип «ІНТЕР»). Підставою стали звернення Служби безпеки та окремих громадян із приводу трансляції фільмів за участю артистів, внесених до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, під час моніторингу зафіксовано, що в ефірі телеканалу 12-15 січня транслювалися фільми "Д'Артаньян і три мушкетери" за участю Михайла Боярського, Бориса Клюєва, Олега Табакова і фільм "Чародії" за участю Валентина Гафта.

"Демонстрація фільмів, одним з учасників якого є особа, внесена до переліку, є ознакою порушення вимог абзацу 10 ч. 2 ст. 6 та п.а) ч. 1 ст. 59 Закону України «Про телебачення і радіомовлення». Під час перевірки буде з'ясовано, чи дотримується мовник чинного законодавства", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, 11 січня Нацрада призначила "Інтеру" позапланову перевірку через показ "Іронії долі" та інших радянських фільмів.

Раніше Нацрада винесла попередження "Інтеру" через недотримання мовних квот.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram