ГоловнаСуспільствоЖиття

У Харкові квартирний злодій поранив поліцейського ножем у груди (оновлено)

Зловмисників затримали, правоохоронця доставили в лікарню.

У Харкові квартирний злодій поранив поліцейського ножем у груди (оновлено)
Архив
Фото: Piter.tv

Сьогодні вдень у Харкові під час затримання квартирних злодіїв поліцейський отримав ножове поранення.

Про це повідомив у Фейсбуці голова Нацполіції Сергій Князєв.

"Близько 14:00 в Харкові злочинці скоїли квартирну крадіжку. Під час переслідування один із них завдав поліцейському ножове поранення в грудну клітку", - йдеться в повідомленні.

Зловмисників затримали. Поліцейського доставили в лікарню.

Як уточнили в прес-службі місцевої поліції, на цей момент співробітника Богодухівського відділу прооперовано, стан його здоров'я стабільний.

Також правоохоронці повідомили подробиці події. Так, близько 12:50 19 січня на автодорозі Харків-Охтирка патрульні зупинили для перевірки легковий автомобіль, в якому перебували двоє чоловіків і жінка. Поліцейські діяли в рамках оперативних заходів, які проводилися в районі після повідомлення про крадіжку в селищі Бугаївка. З відповідною заявою в поліцію о 12:23 звернулася місцева жителька, яка бачила трьох людей, які обікрали її будинок.

"Під час перевірки документів один із чоловіків, який був в автомобілі, раптово кинувся тікати. Поліцейський намагався його затримати і під час переслідування отримав удар ножем у ділянку черевної порожнини. Трьох осіб, яких обґрунтовано підозрюють у скоєнні крадіжки, затримали. У їхньому автомобілі поліцейські виявили речі, викрадені з будинку заявниці - мобільний телефон, гроші, золоті вироби та ноутбук. Усі затримані - жителі міста Люботин Харківської області віком від 19 до 47 років", - повідомили в поліції.

Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 185 (крадіжка) та ст. 348 (посягання на життя співробітника правоохоронного органу) Кримінального кодексу. Максимальне покарання за вчинення таких злочинів передбачає до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, раніше в Одесі під час спецоперації із затримання озброєного злочинця були поранені троє поліцейських, нападника застрелили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram