ГоловнаСуспільствоПодії

В Одесі патрульні затримали бригаду "швидкої допомоги"

Лікарі були п'яними і не надали допомоги хворому на вулиці.

В Одесі патрульні затримали бригаду "швидкої допомоги"
Фото: 24tv.ua

Увечері 16 січня в Одесі патрульна поліція із застосуванням сили затримала бригаду "швидкої допомоги".

Про це повідомив радник начальника ГУНП в Одеській області Руслан Форостяк.

"Учора ввечері в Одесі стався випадок, що вартий щонайменше того, щоб зробити з цих подій відповідні висновки, а за фактом - можливо, це вперше в сучасній історії України була затримана поліцейськими ціла бригада швидкої допомоги", - написав він у фейсбуці.

О 21:30 поліція отримала повідомлення, що біля залізничного вокзалу ходить напіводягнений чоловік у неадекватному стані. Патрульний, який прибув на виклик, знайшов цю людину і викликав "швидку". Через деякий час карета приїхала і припаркувалася біля зупинки громадського транспорту, старший наряду підійшов до неї, скерував до місця, де перебував хворий, і повернувся до нього. Чоловікові на той момент стало зле, йому вже робили реанімацію, штучне дихання і непрямий масаж серця.

"Швидка" не зрушила з місця. Через 20 хвилин поліцейський знову підійшов до неї і почав вимагати під'їхати. Тільки після цього автомобіль розвернувся і прибув до місця, де лікарі тільки констатували смерть чоловіка.

Під час спілкування поліцейські звернули увагу, що від лікарів тхне алкоголем. Вони курили і матюкалися, не реагували на зауваження патрульних, штовхалися.

Зважаючи на ситуацію, патрульні викликали на місце слідчо-оперативну групу і затримали всю бригаду швидкої, включно з лікарем і фельдшером, які чинили опір. Поліцейським навіть довелося вдягнути на медиків наручники.

Примусовий огляд показав, що лікар і фельдшер були п'яними (в останнього було 2,22 проміле алкоголю в крові), водій виявився тверезим.

За цим фактом на медиків склали адмінпротоколи згідно зі ст. 173 (дрібне хуліганство), 185 (злісна непокора) і ч.1 ст.179 (розпивання алкоголю на робочому місці) КУпАП. Крім того, не виключена кримінальна справа за ненадання медичної допомоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram