ГоловнаСуспільствоОсвіта

Найбільший ВНЗ України скасував заняття до весни (оновлено)

ВНЗ спростовує проблеми зі сплатою комуналки.

Найбільший ВНЗ України скасував заняття до весни (оновлено)
Фото: Макс Требухов

Київський національний університет ім. Тараса Шевченка скасував стаціонарні заняття до весни.

Інформацію про це поширив у фейсбуці експерт з енергетики Андрій Герус і підтвердив "Громадському радіо" студент університету.

За даними Геруса, причина скасування занять - відсутність у ВНЗ коштів для оплати за тепло і електроенергію.

За словами студента університету, всіх перевели в режим дистанційного навчання, але студенти досі не отримали рекомендацій і настанов від викладачів.

Студент додав, що про це було відомо ще у грудні. У такому режимі вони вчитимуться до 5 березня.

На сайті КНУ є розпорядження ректора про затвердження графіка навчального процесу на 2017/2018 роки. У ньому факультетам та інститутам доручено розробити графіки навчання таким чином, щоб з 24 січня до 28 лютого були заплановані навчальні і виробничі практики за межами університету, написання дипломних робіт, а також виконання завдань самостійної роботи.

Оновлення. На сайті КНУ ім. Шевченка з'явився коментар ситуації.

Стверджується, що графік навчального процесу на 2017/2018 навчальний рік було затверджено ще 20 березня 2017 року. У ньому були враховані прохання студентського парламенту зменшити перебування студентів у навчальних корпусах узимку.

Відповідно до графіка, зимові канікули триватимуть з 1 січня по 23 січня. 24 січня розпочнеться другий семестр, проте в період з 24 січня по 28 лютого "факультети та інститути планують проведення навчальних і виробничих практик за межами університету, написання курсових і дипломних робіт, а також виконання завдань самостійної роботи". Заняття в аудиторіях почнуться з 1 березня.

Оплата за послуги ЖКГ за січень проведена, за лютий частково здійснено передоплату.

В університеті проходять заняття в УНЦ "Інститут біології і медицини" і на підготовчому відділенні (в тому числі для студентів-іноземців), Військовому інституті, коледжі геолого-розвідувальних технологій і Оптико-механічному коледжі, Українському фізико-математичному ліцеї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram