ГоловнаСуспільствоЖиття

Посада посла України вакантна в 17 країнах

Найдовший час - 9 років - українського представника немає в Ефіопії.

Посада посла України вакантна в 17 країнах
Фото: Макс Требухов

Міністерство закордонних справ констатує, що станом на січень 2018 року в України немає послів в 17 іноземних державах. Про це йдеться у відповіді МЗС на запит Українських новин. Зокрема, ще з травня 2009 року Україна не має посла в Ефіопії. З серпня 2013 року вакантна посада посла в Казахстані. З квітня 2014 року не призначений посол України в Швейцарії, з травня - в Данії і Чорногорії, з червня - на Кубі, а з липня - в Алжирі. З серпня 2015 року залишаються вакантними посади послів в Ірландії та Вірменії.

Останнього посла України в Росії Володимира Єльченка звільнив Президент Петро Порошенко в грудні 2015 року.

У минулому році звільнилися посади послів у Греції, Латвії, Перу, Хорватії, Киргизстані, Естонії та Південно-Африканській Республіці.

Посли в іноземних державах призначаються і звільняються Президентом за поданням міністра закордонних справ, а відповідні укази голови держави скріплюються підписами прем'єр-міністра і міністра закордонних справ.

Зовнішньополітичне відомство відзначило, що процедура призначення послів є тривалою, оскільки вимагає підбору кандидатури, узгодження головою держави, очікування агремана приймаючої сторони і підготовку указу Президента.

Нагадаємо, раніше дипломатів при прийомі на службу зобов'язали проходити огляд у психіатра.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram