ГоловнаСуспільствоЖиття

У Буковелі туристів із Білорусі оштрафували за георгіївську стрічку

П'ятеро туристів прикріпили стрічку до лобового скла своєї машини.

У Буковелі туристів із Білорусі оштрафували за георгіївську стрічку
Фото: kurs.if.ua

Суд міста Яремче Івано-Франківської області оштрафував білоруських туристів за демонстрацію забороненої в Україні "георгіївської стрічки".

Про це повідомляє місцеве видання "Курс".

Інцидент стався на гірськолижному курорті "Буковель". Відзначають, що на туристів наклали максимально можливий штраф у розмірі 2 250 грн.

"П'ятеро туристів (троє чоловіків і дві жінки) прикріпили до лобового скла своєї машини Mercedes георгіївську стрічку. Місцеві жителі і я попросили білорусів зняти її, але ті відмовилися. Тоді ми викликали на місце конфлікту правоохоронців і активістів - ветеранів АТО...", - розповів місцевий депутат Андрій Марійчин.

Він також зняв номери з автомобіля, щоб порушники не втекли, і викликав поліцію.

Нагадаємо, "георгіївську стрічку" в Україні законодавчо заборонено з червня 2017 року. За її використання передбачено штраф від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів.

У Росії георгіївську стрічку як символ Перемоги почали використовувати з 2005 року. З початком російської агресії проти України її почали використовувати сепаратисти та бойовики. У 2014 році її також використовували "самооборона Криму" і проросійські сепаратисти на Донбасі.

Держприкордонслужба декілька разів відмовляла у в'їзді іноземцям, які везли георгіївські стрічки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram