ГоловнаСуспільствоЖиття

Нацрада перевірить "Інтер" і СТБ за показ "Іронії долі" та інших радянських фільмів

Перевірки призначені за зверненнями Служби безпеки та окремих громадян.

Нацрада перевірить "Інтер" і СТБ за показ "Іронії долі" та інших радянських фільмів
Кадр из фильма "Ирония судьбы"

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові перевірки телеканалів "Інтер" і СТБ за показ радянських фільмів за участю акторів, які внесені до Переліку осіб, що створюють загрозу національній безпеці України.

Про це повідомляють на сайті Нацради.

Відзначають, що перевірки призначені за зверненнями Служби безпеки та окремих громадян.

Під час моніторингу зафіксовано, що телеканал "Інтер" демонстрував фільми за участю акторів Олега Табакова і Валентина Тализіна "Москва сльозам не вірить" та "Іронія долі, або З легкою парою!".

Телеканал СТБ показував фільми "Кавказька полонянка, або Нові пригоди Шурика", "Іронія долі, або З легкою парою!", "Москва сльозам не вірить", "Любов і голуби" за участю Наталії Варлей, Валентини Тализіної, Олега Табакова і Олександра Михайлова.

"Демонстрація фільмів, одним з учасників якого є особа, внесена до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці є ознакою порушення вимог Закону України «Про телебачення і радіомовлення». Після проведення позапланових перевірок Національна рада прийме відповідні рішення", - наголошено в повідомленні.

Крім того, регулятор вирішив звернутися до телеканалів з вимогою надати записи святкових ефірів і за іншими ліцензіями - ефірними і супутниковою. Узагальнені рішення буде прийнято після аналізу ефірів за всіма ліцензіями мовників.

Нагадаємо, раніше Нацрада винесла попередження "Інтеру" через недотримання мовних квот.

Минулого року "Інтер" урізав свій новорічний "вогник" через скандального російського актора.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram