ГоловнаСуспільствоВійна

Троє військових загинули, чотирьох поранено за добу на Донбасі (оновлено)

Втрати - найбільші з моменту нового перемир'я.

Троє військових загинули, чотирьох поранено за добу на Донбасі (оновлено)
Архив
Фото: Макс Левин

У середу, 10 січня, під час виконання бойових завдань на Донбасі загинули троє українських воїнів, ще троє були поранені, а один отримав бойову травму.

Усього за минулу добу зафіксовано сім обстрілів сил АТО з боку бойовиків. В одному випадку українські військові відкрили вогонь у відповідь.

На Луганському напрямку в темний час доби бойовики обстріляли з мінометів різних калібрів укріплення Збройних Сил України поблизу Троїцького. Вогневу активність противник також виявляв у районі Світлодарської дуги. Зокрема, на підступах до Луганського агресор неодноразово і вдень, і ввечері вів вогонь зі 120- і 82-міліметрових мінометів і великокаліберних кулеметів, повідомляє штаб АТО.

Крім того, навколо Новолуганського півтори години ворог обстрілював позиції Збройних Сил України з гранатометів, кулеметів і мінометів різних калібрів. Там сили АТО відкрили вогонь у відповідь.

На Донецькому напрямку противник стріляв з автоматичних станкових гранатометів біля Верхньоторецького і шахти Бутівка.

Оновлення. На брифінгу речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник повідомив, що двоє військових загинули через підрив на невідомому вибуховому пристрої в Пісках (Донецька область), ще один - у результаті обстрілів біля Новолуганського.

Трьох військових поранило внаслідок обстрілів біля Верхньоторецького і Новолуганського, ще одного травмувало біля шахти Бутівка.

Нагадаємо, вранці в середу в результаті обстрілу позицій сил АТО в селі Новолуганське Донецької області загинув військовий з Чернівецької області, повідомив обласний військовий комісар.

Втрати 10 січня стали найбільшими з моменту оголошення 23 грудня чергового перемир'я на Донбасі. Штаб АТО раніше повідомляв про загибель двох українських військових. Один боєць загинув у результаті обстрілу 26 грудня, ще один - 1 січня через підрив на вибуховому пристрої.

У той же самий Кодимська райадміністрація Одеської області на своєму сайті повідомила, що 3 січня загинув військовий Олександр Чегурко, який був розвідником у 28-й окремій мехбригаді. Народився він 16 липня 1987 року в селі Шершенці Кодимського району. Обставини загибелі бійця невідомі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram