ГоловнаСуспільствоПодії

Націоналісти провели акцію протесту біля Києво-Печерської лаври

За даними поліції, затриманих немає.

Активісти націоналістичної організації "С14" провели протестну акцію біля Києво-Печерської лаври в столиці. За даними Нацполіції Києва, затриманих під час акції немає.

Станом на 18:00 акція біля Лаври закінчилася, повідомляє Громадське радіо.

Раніше кілька десятків представників націоналістичної громадської організації "С14" заблокували в'їзд у Києво-Печерську лавру.

Про це повідомляють на сторінці організації у Facebook.

У повідомленні сказано, що в Лаврі розташовано штаб сепаратистів і феесбешників.

"Вони відмовляються відспівувати бійців АТО і хрещених не в церкві МП. "Православні" кидаються, б'ються і неадекватно поводяться. Кажуть, що Нацгвардія на Донбасі вбиває дітей", - зазначають у "С14".

Громадське повідомляє про словесні перепалки і невелику бійку протягом акції. Протестувальники пропустили кілька автомобілів, які, за їхніми словами, не належать співробітникам Лаври. У той самий час почали бити по капоту автомобіль Range Rover, який намагався проїхати.

До протестувальників вийшов настоятель Києво-Печерської лаври владика Павло. Також до входу в Лавру прийшло близько 30 служителів і почали співати "Син Божий народився".

Повідомляють, що на місці події перебувають правоохоронці, у тому числі кілька представників полку особливого призначення. Пізніше учасники акції запалили фаєри.

Нагадаємо, скандал навколо УПЦ МП виник після того, як запорізькі священики відмовилися відспівувати трагічно загиблу дитину, бо той був хрещений у Київському патріархаті. У мережі ініціювали акцію із закликом приносити іграшки під стіни храмів УПЦ Московського патріархату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram