ГоловнаСуспільствоПодії

Харківського терориста знешкодили три співробітниці "Укрпошти" і клієнт

Предмети, які загарбник видавав за вибухівку, виявилися пластиковими пляшками з дротами.

Харківського терориста знешкодили три співробітниці "Укрпошти" і клієнт
Фото: npu.gov.ua

Чоловіка, який 30 грудня захопив у заручники людей у відділенні "Укрпошти" в Харкові, знешкодили три співробітниці відділення і клієнт.

Як повідомляють на сайті Нацполіції, наказами Міністерства внутрішніх справ їх нагородили подарунками.

Годинники отримали оператори відділення "Укрпошти" Ганна Коропець та Олена Лук'яненко, начальник цього відділення Вікторія Мущір і приватний підприємець Олексій Маврин.

Як повідомляє харківське видання "МедіаПорт" із посиланням на виконувача обов'язків директора харківської дирекції "Укрпошти" Галину Башлай, співробітниці відділення і клієнт заламали руки терористові, зв'язали його, після чого впустили правоохоронців у будівлю.

"Працівники побачили, що він поводиться неадекватно, тому що вживав алкогольні напої, і за допомогою клієнта, який виявився одним із заручників, це представник торгового супермаркету "Рост"... за спільним рішенням наших співробітників з цим молодим чоловіком наші дівчата вирішили затримати злочинця. Якимось чином взялися десь сили, заламали руки, зв'язали його і впустили представників поліції в будівлю для того, щоб завершити всю цю операцію", - сказала Башлай.

Предмети, які загарбник видавав за вибухівку, виявилися пластиковими пляшками з дротами.

"Це якісь пластикові пляшки з дротами, якоюсь рідиною. Пістолет? Сказати, іграшковий він чи ні, я не знаю, але пістолет якийсь у нього був, але не бойовий, як сказали вже потім представники поліції", - додала Башлай.

Нагадаємо, житель Харкова 40-річний Володимир Безух захопив поштове відділення №13 на вулиці Шевченка разом зі співробітниками та відвідувачами 30 грудня. Ніяких чітких вимог загарбник не висував, через декілька годин відпустив п'ятьох осіб. Ще через дві години, коли на місце події прибули всі служби, відвідувач поштового відділення і три співробітниці самостійно затримали загарбника і відчинили двері для правоохоронців. Ніхто із заручників не постраждав. Під час затримання заручники вдарили загарбника по голові підручними предметами.

Суд помістив Безуха під варту до 27 лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram