ГоловнаСуспільствоПодії

Біля Києва знайшли мертвою зниклу сестру жертви резонансної ДТП

Кілька днів тому вона завадила вийти за амністією винуватцю ДТП.

Біля Києва знайшли мертвою зниклу сестру жертви резонансної ДТП

У понеділок, 1 січня, біля Києва знайшли мертвою юристку Ірину Ноздровську. Вона вела справу загибелі своєї сестри Світлани Сапастинської, яку два роки тому збив нетверезий водій.

"Щойно тіло Іри виявили в річці біля села Демидів. Знайшов місцевий житель. Іру вже впізнали. Ми до останнього сподівалися, що вона жива", - повідомив "ФАКТАМ" журналіст Володимир Тимофійчук, який добре знає сім'ю загиблої.

Це також підтвердив голова профспілки МВС Ілля Ківа в ефірі 112 каналу.

"Знайшли Ірину дві години тому в річці у Київській області. Тривають слідчо-оперативні дії, громадськістю були організовані активні пошуки і сьогодні планувалося прочісування прилеглих районів, але до цього моменту Національна поліція вже мала інформацію про місце перебування тіла, про те, що її скинули з моста в річку, або, імовірно, вона стрибнула сама, але в цьому випадку розглядається основна версія вбивства, пов'язаного з її правозахисною професійною діяльністю", - заявив він.

Світлану Сапатинську збили 30 вересня 2015 року. За кермом авто перебував Дмитро Россошанський. За словами Ноздровської, під час аварії він був під дією наркотиків. Його дядько на той час обіймав посаду голови Вишгородського райсуду, що допомогло вбивці уникнути покарання. Увесь цей час Ноздровська домагалася справедливості. У червні 2017 року Россошанському дали сім років позбавлення волі. Але останній подав на апеляцію. Суд відбувся 27 грудня. Адвокат намагався оскаржити вирок і підвести свого клієнта під амністію, використовуючи порушення, допущені судом першої інстанції, але в результаті справу відправили на новий розгляд у першу інстанцію. Підсудному обрано запобіжний захід 60 діб тримання під вартою. Через день після суду Ірина Ноздровська зникла.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram