ГоловнаСуспільствоВійна

Борт зі звільненими з полону українцями приземлився в "Борисполі"

Зустріти їх зібралися сотні людей.

Кілька сотень осіб прибули в міжнародний аеропорт "Бориспіль" зустрічати українців, звільнених з полону бойовиків на Донбасі.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua з місця подій.

За його словами, в аеропорту вже близько 500 осіб. Люди все прибувають.

"Київпастранс" організував спеціальні автобуси, щоб усі охочі могли зустріти звільнених заручників.

Близько 00:25 борт зі звільненими з полону українцями прибув із Харкова до "Борисполя". Люди зустріли їх біля злітно-посадкової смуги, скандуючи "Герої!"

Як повідомляли, колону автобусів зі звільненими раніше в рамках обміну між Україною і бойовиками "ДНР" і "ЛНР" українцями в Краматорську зустрів президент Петро Порошенко.

Разом з Петром Порошенком звільнених українців зустрічали міністр оборони України Степан Полторак, перша віце-спікер Верховної Ради, представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко, уповноважена Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська, посол Франції в Україні Ізабель Дюмон і представник посольства Німеччини.

Усі звільнені з автобусів пересіли на вертольоти, якими їх доставили до Харкова.

Нагадаємо, сьогодні на Донбасі відбувся обмін полоненими за формулою "73 на 233". Одна жінка відмовилася повертатися на підконтрольну Україні територію. Вона сказала, що має проукраїнську позицію, але її родина в Донецьку, тому залишається. В ОРДЛО відмовилися їхати 26 осіб.

Серед звільнених - ультрас луганської "Зорі" Владислав Овчаренко й Артем Ахмеров, яких засудили до 17 і 13 років в'язниці за "шпигунство на користь України", Валентин Богдан і Едуард Неделяєв, а також вчений

Ігор Козловський, якого бойовики засудили до тюремного терміну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram