ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція розслідує недбалість автошколи, де навчалася винуватиця смертельної ДТП у Харкові Зайцева

Розслідування виділено в окреме кримінальне провадження.

Поліція розслідує недбалість автошколи, де навчалася винуватиця смертельної ДТП у Харкові Зайцева
Фото: стопкадр трансляции

Національна поліція почала розслідувати можливу недбалість автошколи, в якій навчалася Олена Зайцева, підозрювана в скоєнні дорожньо-транспортної пригоди з шістьма загиблими в центрі Харкова.

Про це журналістам повідомив заступник начальника Головного управління - начальник Слідчого управління Нацполіції Сергій Чиж.

"Щодо автошколи розслідування виділено в окреме кримінальне провадження", - сказав він.

Чиж уточнив, що це провадження розслідують за ст. 367 Кримінального кодексу (службова недбалість). Він також повідомив, що продовження основного провадження стосовно ДТП пов'язане з клопотанням захисту одного з підозрюваних про проведення додаткових експертиз.

"Протягом останнього судового розгляду адвокатом однієї із сторін було внесено клопотання про додаткові експертизи. Оскільки, на його думку, деякі з проведених раніше експертиз були неякісними", - додав Чиж.

Він також зазначив, що, згідно із законом, на проведення експертизи відведено від трьох до 30 днів. Після отримання результатів відбудеться ознайомлення з матеріалами справи - і її буде передано в суд.

Чиж повідомив, що у справі про ДТП проведено більш ніж 40 експертиз, допитано понад 100 осіб і напрацьовано понад 30 томів.

Нагадаємо, 18 жовтня в Харкові автомобіль Lexus RX під керуванням 20-річної Олени Зайцевої, рухаючись на заборонний сигнал світлофора, зіткнувся з автомобілем Volkswagen Touareg. У результаті зіткнення Lexus вилетів на тротуар і врізався в пішоходів. На місці загинули чотири дівчини і один хлопець, ще шістьох осіб було госпіталізовано.

Зайцеву повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб). Максимальна санкція статті передбачає 10 років позбавлення волі.

Захист Зайцевої заявив на суді, що в ДТП винен другий учасник ДТП Геннадій Дронов. 6 листопада йому повідомили про підозру. 8 листопада суд відправив Дронова під арешт без можливості внесення застави до закінчення слідства, тобто до 19 грудня включно.

Раніше Зайцева визнала свою провину в ДТП.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram