ГоловнаСуспільствоЖиття

У Львові через збій у системі спрацювали сирени тривоги (оновлено)

Охорона АТС підтвердила, що до станцій не було несанкціонованого доступу.

У Львові через збій у системі спрацювали сирени тривоги (оновлено)
Фото: about.lviv.ua

У понеділок, 25 грудня, у Львові близько 22:35 з невідомих причин увімкнулися сирени оповіщення цивільного захисту і працювали кілька хвилин.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Львівська міськрада повідомила, що ввімкнення відбулося у зв'язку зі збоєм системи.

"За попередньою інформацією, сталося несанкціоноване ввімкнення апаратури "Укртелекому". Зараз на місці збирають фахівців і з'ясовують причини", - повідомили в прес-службі Львівської міськради.

Керівник прес-служби ОДА Ольга Березюк написала на своїй сторінці у Фейсбуці, що апаратура спрацювала "безпідставно", жодної загрози для жителів міста немає. За її словами, правоохоронці проводять перевірку всіх обставин інциденту.

Оновлено. У прес-службі "Укртелекому" повідомили, що обладнання аварійного оповіщення належить Держслужбі з надзвичайних ситуацій, а "Укртелеком" забезпечує зв'язок сирен із центром управління і підтримки обладнання оповіщення в належному технічному стані.

"Центр управління розташований у приміщеннях Львівської обласної адміністрації і підпорядковується структурам обласного керівництва. Зв'язок із сиренами організовано через п'ять АТС ВАТ «Укртелеком», які працюють в автоматичному режимі, без залучення співробітників товариства", - наголошено в повідомленні.

Зараз працює комісія, мета якої - з'ясувати причини спрацьовування системи. Спеціалізована охорона АТС підтвердила, що до станцій не було несанкціонованого доступу.

Розслідування триває.

Нагадаємо, 28 квітня в московському метро помилково увімкнули сигнал повітряної тривоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram