ГоловнаСуспільствоЖиття

Справу про вбивство Бузини повернули до Шевченківського суду Києва

Апеляційний суд визнав, що підстав для направлення кримінального провадження до іншого суду немає.

Справу про вбивство Бузини повернули до Шевченківського суду Києва
Фото: dic.academic.ru

Апеляційний суд Києва відмовився змінити підсудність справи про вбивство журналіста Олеся Бузини і відправив її назад у Шевченківський суд столиці.

Про це йдеться в рішенні Апеляційного суду.

Відзначають, що 6 грудня в. о. голови Шевченківського райсуду направив клопотання до Апеляційного суду з проханням скерувати справу про вбивство Бузини в інший суд "через неможливість провести автоматизований розподіл проваджень між суддями, сформувати склад суду через відсутність необхідної кількості суддів для розподілу справи".

Апеляційний суд розглянув клопотання і відмовив у його задоволенні. Колегія суддів визнала доводи непереконливими.

"Апеляційний суд вважає, що в Шевченківському суді не вичерпано всі передбачені законом можливості для створення складу суду з метою розгляду цього кримінального провадження, а тому підстав для направлення кримінального провадження до іншого суду немає", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, наприкінці листопада прокуратура Києва направила в суд обвинувальний акт проти Андрія Медведька і Дениса Поліщука, яких підозрюють у вбивстві Бузини.

Бузину вбили 16 квітня 2015 року в Києві у дворі багатоквартирного будинку, в якому він жив.

Медведька і Поліщука затримали 18 червня 2015 року і заарештували. Однак наприкінці 2015 року їх помістили під домашній арешт, а з весни 2016 року їм було обрано запобіжний захід, не пов'язаний з обмеженням свободи.

У травні 2017 року генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що Медведька і Поліщука переведено з підозрюваних в обвинувачені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram