ГоловнаСуспільствоВійна

Українські офіцери СЦКК покинули ОРДЛО

Російські й українські військовослужбовці СЦКК прибули в Соледар.

Українські офіцери СЦКК покинули ОРДЛО
архив
Фото: Макс Левін

Українські військовослужбовці Спільного центру контролю за перемир'ям на Донбасі (СЦКК) покинули територію, підконтрольну бойовикам "ДНР" і "ЛНР".

Про це повідомив прес-офіцер управління зі зв'язків з громадськістю ЗСУ Юзеф Венскович, передає

Бі-бі-сі Україна. "О 10:30 колона вийшла з тимчасово окупованих територій. Українська сторона СЦКК прибула в Соледар", - сказав він.

У підконтрольному українській владі Соледарі розміщено штаб СЦКК. Тут поки що перебувають і українські, і російські офіцери СЦКК.

"При цьому українська сторона продовжує виконувати завдання у СЦКК спільно зі спостережною місією ОБСЄ", - додав Венскович. Він також підкреслив, що виведення військовослужбовців з ОРДЛО обумовлене тим, що там їм не гарантована безпека.

У грудні 2017 року з Росії залунали різкі заяви про можливість виходу з СЦКК. У Міноборони РФ заявили, що в останні місяці умови перебування російських офіцерів зі складу СЦКК у Соледарі сильно погіршилося. Їм дозволено пересуватися тільки в супроводі озброєних нацгвардійців України, а виїзди в населені пункти нібито блокуються.

18 грудня МЗС РФ оголосило про відкликання російських офіцерів з СЦЦК. У відповідь Генштаб ЗСУ заявив, що українська сторона в СЦЦК продовжить працювати, але тільки на підконтрольних Києву територіях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram