ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві обмежили в'їзд вантажного транспорту через погодні умови

У столиці очікується сильний сніг і заметіль.

У Києві обмежили в'їзд вантажного транспорту через погодні умови
Архив
Фото: prosedan.ru

У Києві через снігопад обмежено рух великогабаритного транспорту.

Про це повідомляють на сайті Київської міської держадміністрації.

"За інформацією українського гідрометцентру, 18 грудня в столиці очікується ускладнення погодних умов: вранці і вдень сильний сніг, заметіль, пориви вітру 15-20 м/с, на дорогах ожеледиця.

Очікується утворення снігового покриву заввишки 5-10 см. У зв'язку із цим в'їзд фур і вантажівок на територію Києва буде обмежено. Це дозволить мінімізувати виникнення заторів на дорогах і забезпечити рух снігоприбиральної техніки. Просимо водіїв врахувати цю інформацію під час формування маршрутів через Київ", - йдеться в повідомленні.

Також Управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА закликає водіїв бути уважними та обережними на дорогах - під час наближення до пішохідних переходів і місць розташування дитячих установ знижувати швидкість до мінімуму; дотримуватися безпечної дистанції і швидкості руху; не забувати вмикати габаритні вогні чи протитуманні фари; уникати ризикованих маневрів; за змогою утриматися від поїздок на далекі відстані.

"В умовах ускладнення погодних умов водіям приватних авто рекомендується за змогою утримуватися від поїздок на власному транспорті і дотримуватися правил паркування, щоб не заважати роботі снігоприбиральної техніки. Пішоходам рекомендується рухатися тротуарами обережно, переходити дорогу лише в установлених для цього місцях, бути обережними та обачними", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, через ускладнення погодних умов - випадання мокрого снігу, дощу і пориви вітру - в трьох областях України знеструмлено 23 населені пункти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram