ГоловнаСуспільствоЖиття

Суддями КС можуть стати Головатий і Крусян, - ЗМІ

Остаточне рішення Порошенко оголосить на цьому тижні.

Суддями КС можуть стати Головатий і Крусян, - ЗМІ
Фото: Макс Требухов

Суддями Конституційного суду за квотою Петра Порошенка можуть стати Сергій Головатий і Анжеліка Крусян. Про це Українським новинам стало відомо від поінформованого джерела у судовій системі.

"У понеділок, 18 грудня, буде фінальне засідання членів конкурсної комісії. Вони затвердять список з 6-ти людей і опублікують його. Президент, орієнтовно у вівторок, обере 2-х. Планується, що це будуть Головатий і Крусян", - сказав співрозмовник інформагентства.

Водночас, у разі призначення Головатого суддею КС, він автоматично зможе стати виконувачем обов'язків голови Конституційного Суду як старший за віком суддя (Головатому - 63 роки, чинному в.о. голови суду Віктору Кривенку - 62).

Анжеліка Крусян обіймає посаду завідувача кафедри Київського інституту інтелектуальної власності і права Національного університету "Одеська юридична академія".

Сергій Головатий був міністром юстиції у 1995-1997 роках (призначений указом Президента Леоніда Кучми) і 2005-2006 роках (указом Президента Віктора Ющенка), також був депутатом Верховної Ради II-VI скликань (зокрема від фракцій Блоку Юлії Тимошенко, Блоку "Наша Україна" і Партії регіонів).

Також Головатого нещодавно обрали віце-президентом підкомісії Венеціанської комісії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram