ГоловнаСуспільствоЖиття

УЗ призупинила повернення квитків через інтернет

Обмеження буде скасовано після новорічно-різдвяних свят.

УЗ призупинила повернення квитків через інтернет
Фото: comments.ua

З 12 грудня "Укрзалізниця" тимчасово призупинила послугу повернення квитків через інтернет.

"На численні прохання пасажирів, таке рішення прийнято для недопущення створення штучного дефіциту і подальших спекуляцій проїзними документами на потяги", - повідомляють на сайті УЗ.

Як наголошено в повідомленні, аналіз фахівців "Укрзалізниці" показав, що переважну кількість квитків на пікові дати, зокрема зимові свята, викуповують через інтернет у перші хвилини відкриття продажів. Водночас простежується тенденція повернення значної частини викуплених квитків (переважно в нічні години), що так чи інакше корелює з наростанням ажіотажного попиту на подорожі популярними маршрутами.

"Такі дані можуть свідчити про те, що квитки масово і системно викуповуються для їх подальшого перепродажу. В результаті створюється штучний попередній дефіцит, що викликає справедливе невдоволення і нарікання громадян, які планують подорожувати", - сказано в повідомленні.

Повернення коштів за посадочні документи, оформлені через інтернет, буде здійснюватися винятково через залізничні каси. Обмеження буде скасовано після закінчення новорічно-різдвяних перевезень.

Нагадаємо, послугу повернення квитків через інтернет було введено в 2013 році. Гроші повертаються на банківську картку покупця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram