ГоловнаСуспільствоЖиття

У Дніпропетровській області в честь загиблого на Донбасі бійця назвали село

23-річний Сергій Добропас загинув в 2014-му в збитому бойовиками під Луганськом Іл-76.

У Дніпропетровській області в честь загиблого на Донбасі бійця назвали село
Фото: EPA/UPG

Червоний Лиман Покровського району Дніпропетровської області перейменовано в Добропасове в честь загиблого на Донбасі бійця Сергія Добропаса - військовослужбовця 25-ї окремої повітряно-десантної бригади, що дислокується регіоні.

Про це 6 грудня повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов, повідомляє Радіо Свобода.

23-річний стрілець-зенітник Сергій Добропас загинув 14 червня 2014 року в збитому бойовиками під Луганськом українському військовому літаку Іл-76.

Крім того, як повідомив Гліб Пригунов, в Новомосковську на честь загиблих військовослужбовців 25-ї окремої повітряно-десантної бригади перейменовано три вулиці. Тепер вони мають імена Андрія Литвиненка, Юрія Голополосова і Віктора Мельникова. Всі вони загинули в зоні АТО в 2014-му від поранень.

Також в Кам'янському з'явилася вулиця на честь командира взводу протитанкових керованих ракет Олександра Какалюка, а в Катеринопільському Криничанського району - вулиця Сергія Ковальчука, механіка-водія, загиблого в жовтні 2014 року від важкого поранення.

За даними всеукраїнської Книги пам'яті, станом на жовтень 2017 року в зоні АТО загинуло найбільше бійців з Дніпропетровської області - 432. У Книгу пам'яті бійців Дніпропетровської області, яку презентували 6 грудня 2017 року, внесено прізвища 496 жителів області - бійців ЗСУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram