ГоловнаСуспільствоЖиття

Фігурантам ялтинської "справи Хізб ут-Тахріру" продовжили арешт на півроку

Захист просив замінити запобіжний захід на домашній арешт.

Фігурантам ялтинської "справи Хізб ут-Тахріру" продовжили арешт на півроку
Фото: yugopolis.ru

Суд у Криму продовжив фігурантам ялтинської "справи Хізб ут-Тахріру" термін утримання в СІЗО на 6 місяців.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Тож Муслім Алієв, Емір-Усейн Куку, Вадим Сірук, Інвер Бекіров, Арсен Джеппаров і Рефат Алімов залишаться під вартою до 27 травня 2018 року.

Прокурор апелював до того, що "обвинувачувані можуть знищити докази у справі, вплинути на свідків, утекти від суду". Захист зазначив, що держобвинувач не надав жодного документального підтвердження своєї позиції, тільки гіпотези, і попросив суд замінити запобіжний захід на домашній арешт.

Слідство у їхній справі закінчено. Найближчим часом Північнокавказький окружний військовий суд розпочне розгляд справи по суті.

Нагадаємо, захисники заарештованих і засуджених у "справі Хізб ут-Тахріру" кримчан вважають їх переслідування мотивованим за релігійною ознакою. Адвокат Еміль Курбедінов зазначає, що переслідувані у цій справі російськими правоохоронними органами - переважно кримські татари, а також українці, росіяни, таджики, азербайджанці і кримчани іншого етнічного походження, які сповідують іслам.

Представники міжнародної ісламської політичної організації "Хізб ут-Тахрір" називають своєю місією об'єднання всіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але вони відкидають терористичні методи досягнення цього і кажуть, що зазнають несправедливого переслідування в Росії. Верховний суд Росії заборонив "Хізб ут-Тахрір" 2003 року, включивши у список 15 об'єднань, названих "терористичними".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram