ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція перекрила канал переправлення жінок в РФ для зайняття проституцією

Під час обшуків вилучено 6 тротилових шашок, гранату, а також 294 патрони до автомата Калашникова.

Поліція перекрила канал переправлення жінок в РФ для зайняття проституцією
Фото: dp.npu.gov.ua

У Дніпропетровській області правоохоронці затримали п'ятьох осіб, які протягом 2016-2017 років переправляли малозабезпечених та одиноких мешканок Дніпропетровської та Запорізької областей у сексуальне рабство в Російську Федерацію.

Про це повідомляється на сайті місцевої поліції.

У ніч на 29 листопада на пункті пропуску "Гоптівка" (Харківська область) поліція затримала двох мешканок Дніпропетровської області, яких намагалися переправити в РФ для роботи повіями. Також поліцейські встановили ще 9 українок, які могли стати потенційними жертвами злочинної групи.

"Усіх жінок зловмисники знаходили за оголошеннями про роботу, розміщеними в мережі Інтернет. Їм обіцяли працевлаштування у сфері обслуговування", - йдеться в повідомленні.

За місцем проживання затриманих провели обшуки, під час яких співробітники поліції вилучили 6 тротилових шашок, гранату Ф-1, запал, димову шашку, сигнальні ракети і 294 патрони до автомата Калашникова.

Фото: dp.npu.gov.ua

Фото: dp.npu.gov.ua

Відкрито кримінальне провадження за ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами) Кримінального кодексу. Також правоохоронці встановлюють інших постраждалих дівчат, які перебувають на території Росії.

Нагадаємо, в серпні силовики ліквідували канал торгівлі людьми з України до Великобританії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram