ГоловнаСуспільствоЖиття

У "Вікіпедії" написана 750-тисячна стаття українською мовою

Виходу 800-тисячної статті редактори очікують у травні наступного року.

У "Вікіпедії" написана 750-тисячна стаття українською мовою

В українській версії "Вікіпедії" написано 750 тисяч статей українською мовою.

Про це повідомляє "Вікімедіа Україна".

За підрахунками організації, 750-тисячною стала стаття "Комітети Європейського парламенту", написана користувачем Tohaomg (Антон Обожин). У ній йдеться про постійні та тимчасові комітети депутатів Європейського парламенту і порядок їхньої роботи.

"Я підготував заздалегідь 5 статей, це зайняло всю ніч. Звичайно, я чекав, щоб викласти їх саме на підході до ювілею. Щоразу відбувається змагання - чия стаття буде ювілейною. Я беру участь у цьому змаганні аж з часів 500-тисячної статті. Чому писав саме про комітети Європарламенту? У суспільстві самі тільки розмови про євроінтеграцію, "йдемо в Європу", європейські цінності. Я вирішив написати щось про Європейський Союз і виявив, що такої статті ще не було в українській "Вікіпедії", хоча вона описує дуже істотну і важливу частину Європейського парламенту", - зазначив автор.

За лічильниками на головній сторінці "Вікіпедії" її редактори стежать постійно. Вони вже відзначали і 666 666 статей, і 700 тис., тепер готуються до наступного "круглого" числа - 800 тисяч.

"З поточною швидкістю створення статей (а це близько 280 статей на добу) очікуємо її десь у травні 2018 року", - наголошено в повідомленні.

Українська "Вікіпедія" - найбільша в історії енциклопедія українською мовою. Вона займає 16 місце за кількістю статей серед усіх мовних розділів "Вікіпедії". Однак у середньому лише 2700 зареєстрованих користувачів є активними, тобто здійснюють мінімум одну зміну протягом місяця. 2016 року сторінки української "Вікіпедії" переглянули не менш ніж 500 млн разів.

Нагадаємо, на початку року прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив органам виконавчої влади сприяти розвитку україномовного розділу "Вікіпедії".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram