ГоловнаСуспільствоВійна

Росіянка, що воювала за Україну, не може отримати громадянства

Юлія Толопа припустила, що є негласна заборона надавати громадянство добровольцям.

Росіянка, що воювала за Україну, не може отримати громадянства
Фото: 5 канал

Юлія Толопа, яка в зоні бойових дій воювала в складі "Айдару", брала участь у всіх операціях, до яких залучали батальйон, а 2016-го підписала контракт зі ЗСУ та воювала ще півроку, не може отримати громадянства України.

Про це вона розповіла в інтерв'ю ZN.UA.

"Натепер у мене статус особи, що потребує додаткового захисту. Щоб отримати громадянство, потрібна з Росії довідка про мою несудимість. Але я цієї довідки взяти не можу, і всі це прекрасно розуміють. Адже в Росії я в розшуку у зв'язку тим, що воювала проти Російської Федерації. Але, знаєте, наявність цієї довідки не означає, що я відразу отримаю громадянство", - сказала Юлія.

Вона припустила, що є негласна заборона надавати громадянство добровольцям.

"І ще, дивлячись на всі події, що відбуваються сьогодні в країні, я іноді думаю: ось якщо зараз мені нададуть громадянство, чи не заберуть його в мене через кілька місяців? І не відправлять мене "додому"?", - зазначає жінка.

Юлія Толопа має статус учасника бойових дій, який оформила 2016-го. Її дочка є громадянкою України.

Як повідомлялося, на початку грудня 2016-го боєць "Айдару" Юлія "Валькірія" Толопа в кулуарах Ради облила соком народного депутата Олега Ляшка. Вона звинуватила Ляшка в тому, що він зробив її "ворогом Росії" влітку 2014 року, засвітивши на камеру. Тоді він пообіцяв домогтися для неї громадянства України, але так цього й не зробив.         

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram