ГоловнаСуспільствоЖиття

Жителя Севастополя оштрафували за ухилення від служби в російській армії

Кримінальну справу було порушено на підставі матеріалів "прокурорської перевірки".

Жителя Севастополя оштрафували за ухилення від служби в російській армії
Фото: mil.ru

Суд анексованого Росією Севастополя виніс обвинувальний вирок місцевому жителю, який ухилявся від призову на військову службу в російську армію.

Про це повідомляє в Фейсбуці "Кримська правозахисна група" з посиланням на Слідчий комітет РФ.

"Слідство встановило, що в травні поточного року 23-річний молодий чоловік отримав під власний підпис повістку про необхідність прибути до відділу військового комісаріату для відправлення до місця проходження служби. Однак, не маючи поважних причин, призовник у призначений час до пункту збору не з'явився. Пізніше стало відомо, що юнак покинув Крим із метою працевлаштування", - йдеться в повідомленні.

За інформацією Слідкому, кримінальну справу було порушено на підставі матеріалів "прокурорської перевірки". Суд засудив молодого чоловіка до штрафу в розмірі 25 тис. рублів.

Правозахисники наголошують, що Женевська конвенція прямо забороняє Російській Федерації не тільки призов громадян України (а всі кримчани залишаються громадянами України) в російську армію. Конвенція забороняє навіть пропаганду такого заклику на окупованих територіях. Під заборону підпадає як контрактна, так і звичайна служба.

Нагадаємо, раніше МЗС України висловило протест у зв'язку з призовом РФ на військову службу громадян України, які проживають в анексованому Криму та Севастополі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram