ГоловнаСуспільствоЖиття

Шестеро військових, які самовільно залишили частини, з'явилися до військових прокурорів

Добровільне звернення в прокуратуру є пом'якшувальною обставиною.

Шестеро військових, які самовільно залишили частини, з'явилися до військових прокурорів
Фото: cow.org.ua

За тиждень у військові прокуратури добровільно звернулися шестеро військовослужбовців, які самовільно залишили військові частини або несвоєчасно прибули до місць несення служби.

Про це повідомляють на сайті військової прокуратури Центрального регіону.

"У військові прокуратури Київського, Дарницького, Полтавського, Житомирського, Деснянського гарнізонів військової прокуратури Центрального регіону протягом тижня в добровільному порядку звернулися шестеро військовослужбовців з поясненням причин самовільного залишення військових частин або несвоєчасного прибуття до місць несення військової служби", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що добровільне прибуття до військової прокуратури з зізнанням є обставиною, яка пом'якшує покарання.

"У кожному конкретному випадку до уваги бралися всі причини й умови, які фактично сприяли вчиненню військовослужбовцям правопорушення, включаючи сімейні обставини, наявність нестатутних відносин тощо. Прибуття в органи військової прокуратури або правоохоронних органів з зізнанням, щире каяття, усвідомлення і активне сприяння розкриттю зазначеного вважається обставинами, що пом'якшують покарання та враховуються відповідно до ст. 66 Кримінального кодексу", - відзначили в прокуратурі.

У прокуратурі наголосили, що в разі відсутності фактів вчинення інших злочинів або тяжких наслідків вчиненого, заходи, пов'язані з обмеженням волі, щодо військових не застосовуються.

Нагадаємо, в Чернігівській області суд засудив колишнього військовослужбовця до двох років позбавлення волі за дезертирство. Засуджений у жовтні 2014 року самовільно залишив розташування частини і до липня 2016 року ухилявся від несення служби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram