ГоловнаСуспільствоЖиття

Кличко виступив за зупинку забудови Сінного ринку

Департамент міського благоустрою Києва наказав демонтувати паркан до п'ятниці.

Департамент міського благоустрою Києва наказав демонтувати паркан навколо будівництва ЖК "Ярославів град" на місці колишнього Сінного ринку. На виконання роботи забудовнику дали три дні.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко на зустрічі з депутатами та місцевими жителями на місці забудови.

"Ми виписали вчора припис на демонтаж будівельного паркану. Вони повинні протягом трьох днів демонтувати цей паркан. Якщо цього не відбудеться, то в п'ятницю прийде наш міський благоустрій і сам демонтує цей паркан", - сказав Кличко.

Він пояснив, що відсутність паркану буде підставою для припинення будівництва.

"Є також запитання щодо висотності... Ми зверталися в Державну архітектурно-будівельну інспекцію, до прем'єра... На сьогодні, на жаль, чіткої відповіді немає", - додав мер.

Активіст Юлія Нікітіна повідомила, що якщо ДАБІ не знайде "очевидного порушення закону (містобудівні умови видані у 2013 році на земельну ділянку, яка на той момент перестала існувати)", то громада буде знати більше про те, хто саме "кришує" цю забудову.

"Якщо ж "дах" не в ДАБІ, не в Мінрегіоні і не в КМДА, то станеться дуже хороша новина: ДАБІ побачить порушення закону, скасує містобудівні умови, а це потягне за собою скасування дозволу на будівництво, а скасування дозволу автоматично зупинить забудову", - написала Нікітіна у Фейсбуці.

Нагадаємо, законність забудови Сінного ринку перевіряє Національне Антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram