ГоловнаСуспільствоЖиття

Українські десантники змінять блакитні берети на темно-бордові

Командування представило нову форму високомобільних десантних військ ЗСУ.

Командування високомобільних десантних військ Збройних Сил України розробило для українських десантних військ нову повсякденну і парадну форму з новими емблемами, а також з темно-бордовими беретами замість блакитних.

Про це повідомляє Командування високомобільних десантних військ ЗСУ у Фейсбуці.

Зазначено, що 59 країн світу (там, де десантні підрозділи не є одночасно силами спеціальних операцій) використовують темно-бордовий берет. Зокрема, це 19 країн НАТО.

Фото: facebook.com/www.vdv.mil.gov.ua

"Лише сім країн світу використовують для своїх десантних підрозділів блакитний колір. Це Росія і країни, які останнім часом від неї залежні: Таджикистан, Казахстан, Киргизстан, Вірменія, Білорусь і Україна", - наголошується в повідомленні.

Фото: facebook.com/www.vdv.mil.gov.ua

У деяких країнах десантні підрозділи, що виконують роль спеціальних сил, використовують зелені берети.

"Болгарія (єдиний виняток) використовує блакитний берет для підрозділів спеціальних сил. Для всього світу блакитний берет є символом міжнародних сил підтримки миру, утворених за рішенням Організації Об'єднаних Націй", - йдеться в повідомленні.

У командуванні ВДВ відзначили, що бордовий колір символізує колір крові, пролитої в боях за суверенітет, територіальну цілісність і політичну волю України.

"З поваги до перемог українських десантників під час нинішньої російсько-української війні їм запропоновано використовувати берет як єдиний повсякденний і парадний головний убір. Від солдата до генерала армії. Не кашкет, а берет кольору крові, пролитої в боях за державний суверенітет, територіальну цілісність і свободу України", - йдеться в повідомленні.

Фото: facebook.com/www.vdv.mil.gov.ua

Зміни також зачеплять беретні знаки - на них буде зображено купол парашута як символ десантних підрозділів у всьому світі, крила Архистратига Михаїла і вогняний меч.

Фото: facebook.com/www.vdv.mil.gov.ua

Нагадаємо, у вересні Міноборони продемонструвало нову зимову форму ЗСУ, розроблену за стандартами НАТО і з урахуванням побажань військовослужбовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram