ГоловнаСуспільствоПодії

У Стрию чоловік затримав двох хлопців, які стріляли в котів із пневматики

Поліція вирішує питання про порушення кримінальної справи.

У Стрию чоловік затримав двох хлопців, які стріляли в котів із пневматики
Фото: facebook.com/razvedchikktm

У місті Стрий на Львівщині чоловік затримав двох хлопців, які стріляли з пневматичної зброї в котів.

Про це повідомляють на сайті поліції області.

"24 жовтня надійшло повідомлення від 42-річного місцевого жителя про те, що двоє студентів одного з місцевих училищ віком 17 і 18 років пострілами з пневматичної зброї травмували його кота. За словами заявника, хлопці могли стріляти з території сусіднього домогосподарства, де проводять будівельні роботи", - йдеться в повідомленні.

За цим фактом поліцейські проводять перевірку, опитують свідків і жителів сусідніх будинків, а також вживають заходів для виявлення зброї, з якої, за словами заявника, було здіснені постріли. Вирішується питання правової кваліфікації події згідно зі ст. 299 Кримінального кодексу (жорстоке поводження з тваринами).

Того ж дня власниця домогосподарства, з якого, ймовірно, могли бути зроблені постріли, звернулася в поліцію із заявою про те, що двоє чоловіків увірвалися на її приватну територію і побили двох хлопців. Лікарі швидкої допомоги, які прибули на місце події, діагностували у постраждалих забої тіла.

"За цим фактом також проводять перевірку", - повідомили в поліції.

Як з'ясувалося, до правоохоронців звернувся місцевий житель Юрій Левицький, який описав інцидент на своїй сторінці в Фейсбуці і опублікував фото пораненої тварини та затриманих. За його словами, одного з його котів було поранено, а ще один загинув.

"Довго думав, чи варто писати, але завтра на місці котів може бути чиясь дитина", - написав він.

Нагадаємо, 1 серпня президент Петро Порошенко підписав закон про посилення покарання за жорстоке поводження з тваринами з деякими зауваженнями і пропозиціями.

Раніше житель Луцька отримав 5 років в'язниці за знущання з кошенят. А півроку тому до позбавлення волі за аналогічною статтею засудили 18-річну лучанку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram