ГоловнаСуспільствоОсвіта

Міносвіти затвердило правила прийому до вищих навчальних закладів на 2018 рік

Абітурієнти зможуть подати до 7 заяв на 4 спеціальності на "бюджет".

Міносвіти затвердило правила прийому до вищих навчальних закладів на 2018 рік
Фото: 112.ua

Міністерство освіти затвердило умови прийому на навчання до вищих навчальних закладів України в 2018 році.

Відповідний наказ підписала міністр освіти Лілія Гриневич, повідомляють на сайті відомства.

У 2018 році реєстрація електронних кабінетів вступників і завантаження в них необхідних документів розпочнеться 2 липня і завершиться 25 липня. Прийом заяв і документів розпочнеться 12 липня.

Відзначають, що особи, які вступатимуть до вишів на основі співбесіди, вступних іспитів або творчих конкурсів зможуть подавати заяви до 20 липня. Абітурієнти, які вступатимуть тільки на основі сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання - до 26 липня.

Творчі конкурси проводитимуть у кілька сесій з 14 до 26 липня; вступні іспити - з 21 до 26 липня; співбесіди - з 21 до 23 липня включно. Рейтинговий список вступників сформують і оприлюднять 1 серпня.

Однією з новацій вступної кампанії 2018 року стане скорочення кількості заяв, які можуть подати абітурієнти, з 9 до 7. Так, згідно із затвердженими умовами прийому, абітурієнти зможуть подати до семи заяв на бюджетний і регіональний замовлення не більш ніж із чотирьох спеціальностей. Подача заявок за кошти фізичних або юридичних осіб обмежуватися не буде. У 2018 року вищі навчальні заклади прийматимуть сертифікати ЗНО 2016-го, 2017-го, і 2018 років, окрім оцінок з англійської, французької, німецької та іспанської мов. Нагадаємо, раніше міністр освіти назвала найпопулярніші серед абітурієнтів спеціальності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram