ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція відкрила справу через бійку на стадіоні у Дніпрі

Відповідно до закону, відповідальність порядок на стадіоні несуть організатор матчу і клуб, а на прилеглій території - Нацполіція.

Поліція відкрила справу через бійку на стадіоні у Дніпрі
Драка на "Днепр-Арене"
Фото: facebook.com/jury.bereza

Поліція відкрила кримінальне провадження після бійки на стадіоні "Дніпро-Арена", коли фанати побили народного депутата Юрія Березу.

Про це повідомляють на сайті поліції Дніпропетровської області.

"11 жовтня близько 20:00 на стадіоні "Дніпро-Арена" під час футбольного матчу між командами "Дніпро" і "Дніпро-1" між уболівальниками виник конфлікт і бійка... За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу (хуліганство)", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що по периметру арени охорону громадської безпеки здійснювали 120 співробітників поліції.

У поліції також пояснили, що, згідно зі ст. 15 Закону України "Про особливості забезпечення громадського порядку та громадської безпеки у зв'язку з підготовкою та проведенням футбольних матчів", організатор матчу, оператор спортивної споруди і футбольний клуб несуть відповідальність за забезпечення громадського порядку і громадської безпеки на території спортивної споруди, її трибунах, а органи Нацполіції - на території, прилеглій до спортивної споруди, на шляхах евакуації та в громадських місцях населеного пункту, в якому проводиться футбольний матч, якщо іншого не вимагає характер змагань або перебіг подій під час їх проведення.

Нагадаємо, в перерві матчу між СК "Дніпро-1" і ФК "Дніпро" фанати влаштували бійку, під час якої було побито депутата Березу - почесного президента спортивного клубу "Дніпро-1".

Після події він заявив, що "зробить усе можливе, щоб на футбольні стадіони повернулися поліцейські", а також закликав Федерацію футболу України і Професійну футбольну лігу провести засідання з цього питання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram