ГоловнаСуспільствоПодії

У Хмельницькій області розбився військовий літак, загинули два пілоти (оновлено)

Катастрофа сталася під час навчального польоту.

У Хмельницькій області розбився військовий літак, загинули два пілоти (оновлено)
архивное фото
Фото: mil.gov.ua

У селі Берегелі Красилівського району Хмельницької області, розташованому за 20 кілометрів від обласного центру, розбився військовий літак.

Як повідомляє місцеве видання "Є", радше за все, це навчальний літак. За попередніми даними, загинули двоє людей.

Агентство УНІАН з посиланням на Хмельницьку ОДА пише, що на місце події виїхали рятувальники, а також керівництво авіаційної частини, базованої в Старокостянтинові Хмельницької області.

Подробиці події зараз встановлюють.

Оновлення. Начальник прес-центру командування Повітряних сил Роман Юрчило в ефірі 112 каналу розповів, що падіння навчального літака Л-39 сталося о 12:20. Два пілоти загинули.

Оновлення 23:35. Військова прокуратура Хмельницького гарнізону Західного регіону України відкрила кримінальне провадження за фактом аварії.

"За фактом падіння військового літака 29.09.2017 року біля населеного пункту Старокостянтинів Хмельницької області військова прокуратура Хмельницького гарнізону Західного регіону України внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочато досудове розслідування за ст. 416 КК України (порушення правил польотів, що спричинило тяжкі наслідки)", - повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

Згідно з попередньою версією слідчої групи військових прокурорів, під час виконання навчального польоту літак Л-39 втратив зв'язок в районі Старокостянтинова, після чого впав і розбився. В результаті падіння літака двоє пілотів-військовослужбовців загинули.

Нагадаємо, що 10 днів тому біля села Трительники неподалік від Хмельницького розбився сільськогосподарський літак. Його пілот зламав ноги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram