ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Львівській області через отруєння копченою рибою госпіталізовано вже 58 осіб (оновлено)

Стан усіх пацієнтів - середньої тяжкості.

У Львівській області через отруєння копченою рибою госпіталізовано вже 58 осіб (оновлено)
Фото: Depositphotos/SUKIYASHI

У лікарнях Львівської області на лікуванні перебувають 58 осіб, які отруїлися копченою рибою, купленою на одному з міських ринків.

Про це повідомляють на сайті Львівської міськради.

"Станом на 09:00 26 вересня всього потерпілих, які вживали в їжу рибу гарячого копчення, придбану 21 вересня в одному з торгових кіосків на ринку «Привокзальний» у Львові, є 63 особи, з них 7 дітей. На стаціонарному лікуванні перебуває 58 осіб, з них 6 дітей", - йдеться в повідомленні.

Стан усіх пацієнтів - середньої тяжкості.

Ще чотири людини, в тому числі одна дитина, відмовилися від госпіталізації і лікуються амбулаторно.

Одного постраждалого вже виписали з лікарні.

Оновлення. Продавщиці оголошено про підозру через збут неякісної продукції, повідомляють на сайті прокуратури Львівської області.

"За процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури №3 органом досудового розслідування оголошено про підозру львів’янці, яка приготувала та продавала на одному із місцевих ринків рибу гарячого копчення", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що жінка, знаючи, що порушення норм може призвести до тяжких наслідків, усе ж розморожувати скумбрію і за допомогою спеціального обладнання в приміщенні власного гаража здійснювала гаряче копчення риби.

Нагадаємо, наприкінці весни - в першій половині літа в Україні було зафіксовано спалах ботулізму, пов'язаний з вживанням в'яленої риби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram