ГоловнаСуспільствоЖиття

Водолази ДСНС підняли три снаряди та 2000 патронів із судна, яке затонуло в Чорному морі під час Другої світової війни

"Теодоріх" був підбитий торпедою восени 1943 року.

В акваторії Чорного моря біля курортного селища Лебедівка (Одеська область) сапери-водолази проводять розмінування судна, затонулого під час Другої світової війни.

Як повідомляється на сайті ДСНС, 22 вересня вони підняли на поверхню 29 підривників, 500 патронів і артилерійський снаряд калібру 75 мм. Наступного дня знайшли ще 336 підривників, 1500 патронів і два артилерійські снаряди калібру 75 мм. 

Фото: dsns.gov.ua

Фото: dsns.gov.ua

Роботи проводять 10 чоловік з водолазно-рятувальної частини ГУ ДСНС в Одеській області та розрахунок підводного розмінування першого спеціального центру швидкого реагування та гуманітарного розмінування ДСНС.

"Теодоріх" (колишнє судно "Херсон", захоплене німцями) був знайдений досить давно й неодноразово обстежувався підводними археологами. Влітку 2017 року ДСНС повідомила, що дайвери знайшли боєприпаси, які перевозилися на "Теодоріху".

 

Фото: wreck.ru

Це транспортне судно було потоплене 12 листопада 1943 року радянським підводним човном М-111. "Теодоріх" ішов у складі військового конвою. Після торпедного потрапляння він деякий час тримався на воді, і з нього встигли зняти екіпаж.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram