ГоловнаСуспільствоПодії

Пожежу на складі боєприпасів поблизу Маріуполя загасили

Причину займання наразі не встановили.

Пожежу на складі боєприпасів за півтора кілометра від села Новоянисоль (Донецька область, близько 30 км від Маріуполя), яка розпочалася ввечері у п'ятницю, погасили до ранку наступного дня.

За даними віце-прем'єра Геннадія Зубкова, вогонь ліквідували о 5:47. Жертв та постраждалих немає.

Фото: donetsk.dsns.gov.ua

Прес-служба ДержНС зі свого боку повідомляє подробиці пожежі.

О 15:14 надійшов сигнал про пожежу біля Новоянисоля. Прибулі на місце пожежники побачили, що горить суха трава на території складу боєприпасів. О 16:00 почалася детонація снарядів, що і спричинило пожежі в селі - загорілися дві господарські будівлі та копиця сіна.

До 06:00 ранку пожежникам довелося загасити 13 загорянь на території Новоянисоля. Крім того, на вулицях села знайшли два вибухонебезпечних предмети - елементи пострілів з ручного протитанкового гранатомета.

З 21:00 до 01:30 територію складу гасили за допомогою пожежного танка Збройних сил України.

Фото: donetsk.dsns.gov.ua

Сьогодні піротехнічні групи будуть проводити розмінування села Новоянисоль і безпосередньо території складів.

Причина пожежі поки що не відома.

Нагадаємо, в березні на території найбільшого в Україні військового складу в Балаклії виникла пожежа з подальшою детонацією танкових і артилерійських снарядів 125 і 152 мм. За даними військової прокуратури, причиною пожежі в Балаклії стала диверсія.

На тому складі зберігалося 138 тис. тонн боєприпасів. За словами міністра оборони Степана Полторака, пожежа знищила 70% з них.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram