ГоловнаСуспільствоЖиття

Авдіївка з жовтня почне отримувати газ з підконтрольної території, - Жебрівський

Пізніше підведуть газ до Мар'їнки і Красногорівки.

Авдіївка з жовтня почне отримувати газ з підконтрольної території, - Жебрівський
Фото: Макс Требухов

До кінця жовтня буде повністю добудований газопровід з Очеретного в Авдіївку, через який прифронтове містечко буде забезпечуватися газом.

Про це повідомив голова Донецької ВЦА Павло Жебрівський, передає "112 Україна".

За його словами, через місяць Авдіївка почне отримувати газ. Пізніше планується відновлення газопостачання в інших прифронтових містах - Мар'їнці і Красногорівці.

"Газопровід до Авдіївки відновлюємо. До кінця жовтня, якщо все буде добре, пустимо газ. Розробляємо проект і, на жаль, до кінця року не зробимо, але будемо підводити з контрольованої українською владою території, це десь 115 млн грн, газ до Красногорівки і Мар'їнки", - сказав Жебрівський.

Він також зазначив, що ситуація з водо- та електропостачанням гірша. На цю мить електроенергію неможливо провести в Піски і Опитне.

"Куди не можемо підвести електроенергію, - це і Піски, і Опитне. Ми не можемо не тому, що немає засобів і коштів, а тому, що це в зоні ураження. Відправляти туди ремонтників просто неможливо... Щоб підвести воду на територію, яку контролює українська влада, щоб відремонтувати все, треба 5,9 млрд грн. На це все знадобиться 4 роки", - констатував він.

Нагадаємо, в червні в Донецькій області почалося будівництво нового газопроводу, по якому Авдіївка буде отримувати газ з підконтрольної Україні території. У травні в Авдіївку подали напругу від двох нових ЛЕП з контрольованої території.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram