ГоловнаСуспільствоЖиття

У Львові 12-річна дівчинка народила здорову дитину

Батьком дитини є її 18-річний сусід.

У Львові 12-річна дівчинка народила здорову дитину
Архивное фото
Фото: Україна молода

У Львові 12-річна мешканка Борислава народила здорову дитину - дівчинку вагою 2,5 кг.

Про це повідомляє zaxid.net.

Як розповіла виданню головний лікар пологового будинку №1 Людмила Шекета, 12-річну породіллю привезли до Львова за три дні до пологів, які пройшли 17 вересня з допомогою кесаревого розтину.

Дівчинка 2,5 кг і зростом 48 см народилася з ознаками незрілості, тому її перевели до Львівського обласного неонатального центру обласної клінічної лікарні для обстеження та лікування.

За словами лікаря-неонатолога Ірини Носової, яка опікується немовлям, з новонародженою зараз усе гаразд. Хоч вона народилася недоношеною, відхилень в її розвитку немає. Немовля вже самостійно їсть із пляшечки, має гарний апетит і швидко набирає вагу. Вчора дитину з інкубатора перевели до ліжечка.

Зазначається, що наступного тижня її вже випишуть додому.

12-річна породілля, ім'я якої не розголошується, є мешканкою Борислава. За даними видання "Високий Замок",  батьком дитини є її 18-річний сусід.

Як пояснив Олександр Атаманюк, керівник Львівського центру прав людини, його можуть притягнути до відповідальності за ст. 155 КК (статеві зносини з особою, яка не досягла статевої зрілості), що передбачає позбавлення волі на термін до 5 років. При цьому, за його словами, саме поняття статевої зрілості є виключно біологічним та індивідуальним і тому визначається в кожному конкретному випадку на підставі обов'язкової судово-медичної експертизи.

Як розповіла лікар, мати 12-річної породіллі не знала про її стан до 33-го тижня вагітності. Примітно, що 31-річна бабуся сама має шестеро дітей.

Нагадаємо, минулого року одеситка народила п'ятірню.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram