ГоловнаСуспільствоОсвіта

КНУ, КПІ та ЛНУ стали найпопулярнішими вишами серед абітурієнтів

У рейтингу виявилися університети з Києва, Львова, Харкова та Чернівців.

Міністерство освіти і науки України 22 вересня опублікувало на своєму сайті рейтинг найпопулярніших ВНЗ серед абітурієнтів.

Перші три місця посіли Київський національний університет імені Шевченка (58 851 заява від 27 112 абітурієнтів), НТУУ "Київський політехнічний інститут імені Сікорського" (50 226 заяв від 20 952 абітурієнтів) і Львівський національний університет імені Франка (48 937 заяв від 22 790 абітурієнтів).

Далі в рейтингу йдуть Львівська політехніка, Київський національний торгово-економічний університет, Національний авіаційний університет, НПУ ім. Драгоманова, Чернівецький національний університет імені Федьковича, Харківський національний університет імені Каразіна і Київський національний економічний універістет імені Гетьмана.

"Цей рейтинг показує, що, незважаючи на поширену думку, чимало людей вибирають не тільки столичні виші, але і регіональні - у Львові, Чернівцях, Харкові. Причому цю тенденцію ми спостерігаємо не перший рік. Наприклад, минулого року в рейтингу топ-10 був Кам'янець-Подільський національний університет, непогані позиції також завжди ДНУ імені Олеся Гончара", - зазначив директор департаменту вищої освіти Олег Шаров.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram