ГоловнаСуспільствоВійна

Луценко побачив на другій лінії оборони "імітацію" опорного пункту

Військова прокуратура перевірить створення фортифікацій на Донбасі. 

Військова прокуратура має намір розслідувати факти розкрадань під час будівництва  фортифікаційних споруд на Донбасі.

Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури.

Повідомляється, що генпрокурор Юрій Луценко після представлення  нового військового прокурора сил АТО Олега Ціцака побував на передовій і залишився дуже незадоволений станом другої лінії оборони. 

Фото: facebook.com/LlutsenkoYuri

"128 гірничо-піхотна бригада надійно захищає свою ділянку. А ось за кілька кілометрів углиб - те, що має бути другою лінією. Те, за що заплачено мільярди гривень. Те, що насправді є імітацією опорного пункту: окопи без кріплення, перекриття бліндажів з гілок і 5-10 см землі, броньовані двері та вікна вкрадено", - написав він у фейсбуці.

Генеральний прокурор повідомив, що першим завданням новому військовому прокурору сил АТО він поставив проведення розслідування щодо витрачених коштів. "У разі встановлення розкрадання - висунути обвинувачення тим керівникам ОДА, хто солодко спить у тилу", - заявив він. 

Нагадаємо, що влітку 2015 року Міноборони відзвітувало про будівництво трьох ліній фортифікаційних споруд на сході України загальною кількістю 268 штук. Тоді повідомлялося, що жодна країна після Другої світової війни не зводила такі грандіозні оборонні об'єкти менш ніж за півроку.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram