ГоловнаСуспільствоВійна

Україна буде відслідковувати виведення російських військ з Білорусі після навчань, - Турчинов

На завершальному етапі навчань РФ відпрацювала умовне завдання ракетно-ядерного удару.

Україна буде відслідковувати виведення російських військ з Білорусі після навчань, - Турчинов
Фото: СНБО

Україна буде відслідковувати виведення російських військ із Білорусі після завершення навчань "Захід-2017".

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов, повідомляють на сайті РНБО.

"Після завершення навчально-бойових завдань у рамках навчань «Захід-2017» з 21 вересня цього року заплановано від'їзд у Росію особового складу, військової техніки і озброєння з полігонів, розташованих на території Білорусі. Україна разом із державами-партнерами буде уважно відстежувати виведення російських військ з Білорусі та повернення їх у пункти постійної дислокації", - заявив Турчинов.

Він також повідомив, що 20 вересня на завершальному етапі навчань РФ відпрацювала умовне завдання масованого ракетно-ядерного удару з залученням сил і засобів усіх трьох компонентів ядерної тріади.

Для цього було залучено шість літаків дальньої авіації Ту-95МС і Ту-22М3. Також виконувалися ракетні стрільби по морських цілях.

"Відпрацювання масованого ракетно-авіаційного удару ЗС РФ укотре підтверджує агресивність і наступальний характер зовнішньої політики і політики безпеки Росії, її готовність до ескалації напруження із Заходом, до ведення повномасштабної війни, демонструє прагнення Росії до домінування в Європі", - наголосив Турчинов.

Нагадаємо, Збройні сили України відпрацювали комплекс заходів з реагування на потенційні загрози російсько-білоруських навчань "Захід-2017".

Раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко гарантував, що російські військовослужбовці, задіяні навчаннях, покинуть білоруську територію і повернуться в місця постійної дислокації.

Держприкордонслужба вважає, що російських військ недостатньо для наступу на Україну з Білорусі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram