ГоловнаСуспільствоЖиття

ЗСУ відпрацювали комплекс заходів щодо реагування на потенційні загрози російсько-білоруських навчань "Запад-2017"

Є інформація про провокаційні порушення авіакордонів Литви.

ЗСУ відпрацювали комплекс заходів щодо реагування на потенційні загрози російсько-білоруських навчань "Запад-2017"
Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Збройні сили України продовжують відстежувати ситуацію на українсько-білоруському кордоні та проводити навчання у зв'язку з потенційною загрозою, яку несуть російсько-білоруські військові навчання "Запад 2017".

Про це повідомив керівник Управління зв'язків з громадськістю Генштабу ЗСУ підполковник Богдан Сеник, передає Інтерфакс-Україна.

"Ми відпрацювали комплекс заходів щодо адекватного реагування на різні сценарії, наприклад, ситуація, коли Росія використовує як привід уявну загрозу безпеці російськомовному населенню і починає збройну агресію проти України і країн-членів НАТО під час навчань "Запад-2017", - зазначив керівник УСО Генштабу ЗСУ.

Сеник нагадав, що українська сторона "неодноразово заявляла, що бачить загрозу в цих навчаннях".

"Що стосується компетенції ЗСУ і Генштабу, то ми відстежуємо ситуацію на кордоні, у нас є інформація про провокаційні порушення авіакордонів Литви", - сказав він.

За словами військового, під час російсько-білоруських навчань в Україні проводиться комплекс заходів щодо посилення оборонних можливостей.

"Нещодавно завершилася штабна фаза наших навчань "Незламна стійкість -2017", зараз триває тренування і підготовка органів військового управління за різними сценаріями. На навчання були запрошені міжнародні спостерігачі. Вони (вчення, - ред.) проводяться згідно з міжнародними зобов'язаннями України", - підкреслив він.

Як повідомлялося, реальна чисельність учасників всіх заходів, які проводилися в рамках "Запад-2017", оцінюється в 120 тис. осіб, понад 10 тис. одиниць бойової техніки, близько 100 літальних апаратів і близько 40 кораблів/підводних човнів різного класу.

Нагадаємо, голова військового комітету НАТО генерал Петр Павел заявив, що спільні масштабні військові навчання Росії і Білорусі "Запад-2017", які проводяться з 14 по 20 вересня, схожі на підготовку до великої війни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram