ГоловнаСуспільствоВійна

З початку доби в зоні АТО зафіксовано один обстріл - на Приморському напрямку

Водночас, бойовики і далі продовжують тотальну мілітаризацію Донбасу.

З початку доби в зоні АТО зафіксовано один обстріл - на Приморському напрямку
Фото: Макс Левин

Сьогодні протягом дня режим припинення вогню на Донбасі майже дотримувався - єдиний обстріл позицій українських військових зафіксовано вночі поблизу селища Водяне, на Приморському напрямку.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

Відзначається, що поблизу Водяного бойовики близько години били з гранатометів і великокаліберних кулеметів.

"Водночас, на тимчасово окупованих територіях терористи і далі продовжують тотальну мілітаризацію Донбасу. Так, нещодавно російські найманці почали командно-штабні навчання так званих 1-го і 2-го армійських корпусів, які проводяться на єдиному оперативному тлі, за єдиним задумом зі стратегічним командно-штабним навчанням збройних сил РФ "Зарад-2017", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що під час цих "навчань" зафіксовано факти крадіжок військового майна бойовиками.

"Зокрема, за оперативними даними, під час руху колони техніки 2-ї окремої мотострілецької бригади раптово закінчилося пальне в більшості бойових машин. В результаті, заходи щодо висування техніки бригади на полігон було призупинено і розпочато розслідування зі встановлення винних в розкраданні", - повідомляють у штабі.

Нагадаємо, сьогодні відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі. Українська сторона вкотре висловила свою принципову позицію - вирішення питання безпеки. Також Україна вимагає повернення захоплених територій, підприємств і держмайна. Водночас українська сторона готова до компромісу для звільнення полонених.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram