ГоловнаСвіт

На навчаннях "Захід-2017" бойовий вертоліт випадково вдарив по глядачах (оновлено)

Двоє людей отримали важкі травми.

На навчаннях "Захід-2017" бойовий вертоліт випадково вдарив по глядачах (оновлено)
Фото: 66.ru

На черговому етапі російсько-білоруських військових навчань "Захід-2017" сталася надзвичайна пригода - на полігоні "Лузький" під Санкт-Петербургом стався мимовільний пуск ракет класу "повітря-земля" з вертольота Ка-52.

Про це повідомляє видання 66.RU.

"Вони летіли на цілі, залишалося метрів 500, за завданням на бойовому шляху включаються ланцюги озброєння, вони включили, але там щось коротнуло, і ракети зійшли самі. У осколків розліт великий, згоріли як мінімум два автомобілі, двоє людей отримали важкі травми, зараз вони в госпіталі. Це було тренування перед якоюсь показухою. Постраждали, швидше за все, журналісти", - йдеться в повідомленні.

Точної дати, коли сталася надзвичайна подія, невідомо. За словами джерела видання, це сталося вчора або позавчора. Офіційно про інцидент нічого не повідомляли.

Оновлено: Міноборони Росії заявило, що обстрілу глядачів на навчаннях "Захід-2017" не було, а зафіксований на відео інцидент стався в інший час і в іншому місці, уточнили в відомстві, повідомляє "Интерфакс".

"Усі повідомлення в соціальних мережах про залпи по натовпу журналістів, велику кількість тяжкопоранених - навмисна провокація або чиясь персональна дурість", - повідомили в окрузі.

За даними Міноборони РФ, ніяких пригод на військових навчаннях Росії і Білорусі не було. Епізод, про який пишуть ЗМІ, пов'язаний з тим, що "екіпажі вертольотів у рамках льотно-тактичного навчання відпрацьовували вправу з ураження наземних цілей".

"Системою наведення одного з вертольотів було здійснено помилкове захоплення цілі. В результаті влучення некерованої ракети отримав пошкодження один із вантажних автомобілів без людей", - повідомили в окрузі.

У Західному військовому окрузі заявили, що за епізодом навчання "Захід-2017" 18 вересня спостерігали "сотні російських і іноземних журналістів, а також військові аташе з більш ніж 50 держав".

Нагадаємо, голова Військового комітету НАТО генерал Петро Павел заявив, що спільні масштабні військові навчання Росії і Білорусі "Захід-2017", які проводяться з 14 по 20 вересня, схожі на підготовку до великої війни.

Раніше під час візиту до Києва президент Білорусі Олександр Лукашенко гарантував, що територія його країни не буде використана для вторгнення в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram